Oasen Logotype
START BEHANDLINGAR TERAPEUTER GRUPPTRÄNING INSTRUKTÖRER SCHEMA KONTAKT OM OASEN LÄNKAR
Osteopati

Osteopati är en manuell behandlingsform som tar hänsyn till kroppens dynamik och självläkande förmåga. Spektrumet av tekniker inom osteopatins behandlingsform är brett, och kan för patienten innebära oerhört mjuka handlag, samt mer handfasta grepp och mobiliseringar. I sin helhet är Osteopatin en väldigt mjuk men effektiv behandlingsform. Osteopatin har sina rötter från USA i slutet på 1800-talet och grundades av en väldigt intuitiv och effektiv terapeut som heter Andrew Taylor Still (1828-1917).

Varje människa är unik och har sin egen kroppshållning, skadehistorik och förutsättningar och alla påverkar de den specifika kroppsstrukturen.

Grundprincipen för Osteopati är att rörelseapparaten, cirkulationen och nervsystemet hänger ihop och är beroende av varandra. Syftet med en osteopatisk behandling är att rätta till kroppens asymmetrier och obalanser, och därmed skapa det bästa möjliga utgångsläget för hälsa och välmående. En osteopat utgår alltid ifrån varje enskild patients förutsättningar och tittar på sambandet mellan kroppens uppbyggnad och hur den faktiskt fungerar. Osteopaten tar en noggrann anamnes (sjukdomshistoria) från patienten, samt observerar, undersöker och rörelsetestar patientens kropp. Den fysiska undersökningen innefattar hela kroppen, d.v.s. muskuloskelettalt, inklusive alla mjukdelar (bindväv, fascia, ligament), och leder, samt neurologisk och ortopedisk testning vid behov. Utifrån resultatet ställs en diagnos och en behandlingsplan läggs upp för patienten. Sedan följer en manuell behandling för att normalisera och återställa kroppen.

Exempel på besvär som en Osteopat kan hjälpa dig med: Rygg- och nackbesvär, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andnings- och matsmältningsbesvär, pre- menstruella smärtor, sträckningar, muskel- och ledvärk, tennisarmbåge, förslitningsskador och stress.

Kontakta Andreas Elf för konsultaion och tidsbokning
© Oasen 2021 — Vendevägen 11c — Djursholms Torg — 182 69 Djursholm — Tel. 08-755 12 32